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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
19/07/2019 |
Data da última atualização: |
06/04/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CARAPELLI, R.; OLIVEIRA, A. F. de; GIGLIOTI, R.; TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.; OLIVEIRA, M. C. de S.; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
Rodolfo Carapelli, FURG; Aline Fernandes de Oliveira, UFSCAR; Rodrigo Giglioti, Instituto de Zootecnia; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; MARCIA CRISTINA DE SENA OLIVEIRA, CPPSE; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Calcium, Fe, Cu, Zn, and Mg Fractionation in In Natura and aged beef samples by bioanalytical methods. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Analytical Methods, v. 13, p. 186-194, 2020. |
DOI: |
10.1007/s12161-019-01560-1 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Proteins play different and essential roles in the human organism. Containing essential amino acids, proteins, and minerals, beef is considered the main source of protein in human nutrition. It is generally accepted that the protein profile is directly correlated to tenderness and beef pigmentation and is also related to its organoleptic properties. In the present work, it is demonstrated the changes in protein profile, differences of metal concentrations, and how metals bonded to proteins can vary during the ripening phase, evaluated over a 14-day beef aging period. The proposed extraction procedure indicated 85% efficiency, preserving the metal-protein structure. Seventeen protein bands were detected using SDS-PAGE, and a 43-kDa band was found to be the most intense. The arrangement of SDS-PAGE and SEC-ICP-MS results indicated the possible links between minerals and organic functional molecules, such as Ca to troponin, Cu and Zn to albumin, and Fe to myoglobin and hemoglobin. |
Palavras-Chave: |
Beef aging; Beef pigmentation; SDS-PAGE; SEC-ICP-MS. |
Thesagro: |
Carne; Nutrição Humana. |
Thesaurus Nal: |
Animal proteins; Food and Human Nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
10/09/2018 |
Data da última atualização: |
04/07/2019 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
CONTE, O.; OLIVEIRA, F. T. de; HARGER, N.; CORREA-FERREIRA, B. S.; ROGGIA, S.; PRANDO, A. M.; SERATTO, C. D. |
Afiliação: |
OSMAR CONTE, CNPSO; ENGENHEIRO AGRÔNOMO, M.SC., EXTENSIONISTA VOLUNTÁRIO, ANDIRÁ, PR; ENGENHEIRO AGRÔNOMO, DR., EXTENSIONISTA DA EMATER, APUCARANA, PR; BIÓLOGA, DRA., PESQUISADORA APOSENTADA DA EMBRAPA SOJA, LONDRINA, PR; SAMUEL ROGGIA, CNPSO; ANDRE MATEUS PRANDO, CNPSO; ENGENHEIRO AGRÔNOMO, MSC., EXTENSIONISTA DA EMATER, MARINGÁ, PR. |
Título: |
Resultados do manejo integrado de pragas da soja na safra 2017/18 no Paraná. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: Embrapa Soja, 2018. |
Páginas: |
66 p. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 402). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Controle Integrado; Praga de Planta; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Integrated agricultural systems; Pest control programs; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/182653/1/Doc-402-OL.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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